-Alexsandra 17, mamma till Liam.

-16 år & gravid.

I januari fick jag reda på detta, att jag var gravid och kan inte säga mer än att jag var ganska fast besluten från första början. Berättade för några få personer och dom tog det på olika sätt, men när alla "smält" det så fick jag enormt stöd. Min mamma som direkt visade mig ett otroligt stöd, hon skulle finnas till 100%, i vad jag än bestämde. Kände då att jag vart helt säker. Och ja, sitter nu och är i vecka 21, halvvägs alltså. 

Då jag har pratat med folk, barnmorskan, kurator osv och dom ger mig frågan "hur känns det då?", jag har inte vågat svara helt ärligt, har sagt "det känns väl bra".  Och det bara för att jag är ung, jag är 16 år liksom och det känns som att jag inte borde vara glad över detta, jag borde vara osäker. Men varför ska jag behöva känna att det är så fel, bara för att jag är ung. Jag tycker inte att det "känns väl bra". Det känns jättebra, jag är stolt och jag är framför allt superlycklig över detta.

Jag har fått mycket negativt mot mig, från höger och vänster. Anonyma såsom oanonyma, och det har inte känts direkt bra, det är sånt som får en att tänka en extra gång, men har vart från början och är fortfarande helt fast besluten. Det har gjort mig "ledsen", men har insett satt de viktigaste är vad jag och Daniel vill. Men varför ska jag ens få massa skit, vem som helst kan bli gravid, "för ung" som "för gammal" eller "bra ålder", och antingen vilja göra abort eller behålla, och det borde man få välja och ändå inte få massa "skit" för. Då det är väldigt individuellt. 

Och ja har även hört att folk jag inte alls känner och som inte alls borde bry sig, sitter och frågar mina vänner hur allt ska gå, och kan säga att det går utmärkt att fråga mig personligen, då jag antagligen vet bäst! Men kan ju klargöra att allt ser bra ut och är ordnat. Ska flytta in i en ny lägenhet med Daniel senast första maj, kommer hinna gå klart nian, skolgången för gymnasiet kommer se ut så att jag går om nästa år med dem som är ett år yngre (så som vem som helst skulle kunna göra :). ), våran lilla pojke tittar ut i början av september om man gå efter vad som är beräknat. Ja finns säkerligen mycket fler frågor och så, men känner att då får ni fråga mig, antingen här, ask eller vad som passar. Ser hellre att folk vågar fråga, än att det går runt och tisslar & tasslar och det blir massa rykten som inte alls stämmer. 

Aja tänkte bara att ni skulle få en liten insikt i hur jag känner om detta, tack för moi.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas