-Alexsandra 17, mamma till Liam.

Hets inför att komma i form efter förlossningen.

Jag vet att många känner en stor press för att just komma i form efter en graviditet och förlossning. Jag förstår varför speciellt när samhället ser ut som det gör idag. Men att ha barn och ha tid till att träna är inte lätt och det är inte heller det man(jag?) vill sätta i fokus. Lätt för mig att säga när min kropp dragit ihop sig till i princip som den såg ut innan graviditeten, MEN den har inte samma muskelmassa som den hade innan, inte för att jag var speciellt biffig men ändå.. 

Jag fick redan på BB kommentaren att "Hahahah du har ju typ ölmage" och hur mycket hade min kropp hunnit dragit ihop sig då inte ens ett dygn efter förlossningen? Jag fick ångest och var himla rädd att den inte skulle dra ihop sig så mycket mer och jag ville nästan ut och springa på direkten. Nu var kommentaren inte direkt illa menat men det var inte alls kul när man precis genomgått en förlossning och var slut både fysiskt & psykiskt, men jag tog emot det som ett skämt då jag inte orkade annat, det var ju som sagt inte illa menat.. 

Och efter den kommentaren har jag reagerat starkare på hur folk räknar med att man ska fokusera på att få kroppen i form efter en graviditet, ni som vill, försöker & satsar på det är det ju jättebra för er. Men man kanske hade en jobbig graviditet eller ja vadå jobbig, man kanske helt enkelt  vill efter en jobbig, vanliga, lätt - graviditet kunna slappna av tiden då man faktiskt inte tar hand om barnet, för man ska inte behöva, om man inte vill, känna sig tvungen att träna för att man vill få kroppen i form.

Det är lätt att folk bara säger, "om du gör såhär, går såhär eller tränar såhär så kommer kilona rinna av efter graviditeten" men är det verkligen vad man sätter i fokus, om man inte räknar bort barnet för det kommer ju alltid(oftast?) i prio ett. Är verkligen det man vill, för vill man så ska inte jag säga att det är fel, men känner man att, nä jag känner inte att jag vill satsa på detta nu, då tycker inte jag att man ska tvinga sig till det heller. SPECIELLT inte för att någon annan sagt något som påverkar. Jag kan säga såhär det är inte vad JAG satt eller tänker sätta i fokus nu dom närmsta veckorna efter graviditeten, att träna korrekt och äta felfritt, nejnejnej, det kör jag kanske lite längre fram efter jaa, ett halvår ett år eller kanske ännu längre fram, när jag är redo helt enkelt..

Jag vill äta bättre på grund av att jag blir piggare och mina vagnpromenader som inte är speciellt raska, dom gör mig också bara gott också! Denna vecka har det fått lida lite iallafall det där med att äta bättre, då vi fick en del över från dopet som vi inte bara vill slänga, men det gör inget känner jag. Jag tänker inte stressa mig till att "ÅH NEJ nu åt jag lite tårta" eller "Usch jag dricker läsk", utan blir det så, då blir det så och nu är det även juletider och det blir mycket gott. Känner att jag har tid att satsa på det där senare i livet när intresset och "tiden" finns till det, ja jag vet att man inte ska skylla på tiden, men nu gjorde jag det. 

Det jag helt enkelt ville säga med detta inlägg är att jag tycker hetsen kring att komma i form efter en graviditet är fel, den gör en bara ångestladdad och det är inget man borde sätta i fokus, om man inte vill! För det är inget fel med att känna att man vill träna, men heller inget fel med att vänta med träningen eller skita i den helt! Man ska inte göra något för att det är ett "krav" eller för att någon annan tycker så, -GÖR VAD DU VILL, det är det viktigaste för då mår DU bra.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas