-Alexsandra 17, mamma till Liam.

NELLY - Navy/blue dresses.

Kikar in på nelly.se titt som tätt nu för tiden, och det första jag kollar är alltid rean. Vet inte varför men jag faller mer för saker som inte kostar massor spelar ingen roll hur mycket pengar jag har att lägga, känner alltid att det känns bättre för mitt "psyke" med billiga/rea saker. Och just nelly har ju alltid en massa fint på sin rea, och man hittar alltid någonting man vill ha, dessa 4 klänningar som just nu ligger på rean är favvos just nu!

1 - HÄR / 2 - HÄR

3 - HÄR / 4 - HÄR

Söker mamma-vänner / alkoholintag.

Ska jag vara ärlig? Ja det ska jag, ni behöver inte ens svara.. Jag tycker det blir en aning långtråkigt vissa dagar, visst är det hur gosigt som helst med bebis och jag skulle inte byta bort detta liv. Men just nu när jag bara sitter här hemma i lilla Haga så önskar jag ofta att jag hade någon i min ålder som också hade barn så man kunde hitta på någonting.

Jag gick 9 månader som gravid och kände mig väldigt ensam, jag ville liksom visa att jag klarade detta och jag pratade inte så mycket om min graviditet med folk mer än när folk frågade någonting. Jag pratade som mest om den med min mamma - men det var ju mamma så det blev ju inte, hur ska jag säga, flytande(?). Jag pratade med Josefin - inte alls så mycket som jag kunde gjort men då & då tog jag upp saker som jag tyckte var jobbigt, men ville inte "släppa in" folk så mycket eller hur jag ska säga. Jag pratade ju med Daniel - men han är ju kille, haha, kan inte förklara det bättre än så, han förstod nog inte riktigt hur jag kände. Jag fick ju även vara mycket ensam, speciellt på sommaren, Daniel var ute en del och likaså mina vänner drack och gjorde sånt som "hör sommaren till" när man är ung och jag blev ofta hemma. Jag var med fåtal gånger men då alla var väldigt glada i alkoholen satt jag tillslut oftast på kanten och vart nog en aning osynlig så oftast slutade det med att jag drog mig tillbaka. Jag hade nog inte tyckt det var så jobbigt om folk här ute på bygden inte vart så glada i alkoholen och istället (åtminstone ibland) velat haft en dag/kväll på stranden eller grillning med NÅGON öl men oftast slutar det med en redig fylla och det var väl inte så passande för mig som var gravid. Såklart unnar jag dom det men för mig så var det som sagt inte passande.

Nu bor jag här lite som dom flesta vet "mitt ute i ingenstans" och det är ingen i min ålder som har barn och alla runt min ålder har som intresse att ja, supa och det är inget jag varken kan eller har lust att göra varje helg. Förtära alkohol gjorde jag första gången när jag var tretton och det blev nog allt för stora mängder också, 2014 hade jag mer normala mängder av intaget, dock skulle jag väl inte dricka alls då jag ej hade åldern inne, men tror dom flesta tonåringar dricker så det är väl inget konstigt att jag även gjorde det. Men vad jag vill säga är att jag inte alls är ledsen för att jag inte längre kan göra sådant hela tiden, dels för att jag inte tycker det är speciellt viktigt för att ha kul men också för att ja, jag hade redan innan min graviditet gjort det i ett antal år och känner att det inte behöver göras så mycket som många i min ålder känner att dom vill. 

Iallafall - tillbaka till ämnet, jag känner att jag skulle vilja ha någon "väninna" som hade barn, eller iallafall en väninna som var hemma och gärna hittade på något med mig och min lilla plutt. "Förlorade" nog alla vänner så fort Liam ploppade ut, tråkigt men sant men mitt liv förändrades och dom ville väl inte vara en del av det tyvärr.. Kan känna att det var lite dålig stil men samtidigt inte, dom måste ju bestämma själva hur dom vill göra såklart! Jag har haft kontakt med några unga mammor, dock bor dom en bit bort och den resan gör man inte hur som helst, men trevligt att iallafall prata med några som "lever samma liv". Jag har ju också en fantastiskt vän, Josefin som jag pratar med från allt om mina "mamma-problem" till skola och massa annat som rör tonåren, men hon kan ju inte riktigt sätta sig in i det hela ännu även om hon verkligen försöker och faktiskt förstår mer än vad någon annan som inte är i sitsen skulle göra. Så blir det ju kanske inte alltid fullt ut, men jag är ju tacksam att hon finns och lyssnar och faktiskt finns kvar, hon är ju den ända som faktiskt fortfarande finns kvar från mina gamla umgängen, jag har alltså EN vän "kvar", ganska sjukt med tanke på hur många som skulle "finnas där för mig och stötta mig genom detta". Men skulle aldrig byta en så nära vän som Josefin mot 1000 andra vänner heller så det så!

Här ute där jag bor finns ju öppna förskolan och tror även att det skulle bli en föräldragrupp, många har sagt att det borde jag gå på och absolut ska jag göra det för att få umgås & prata, även om dom kommer vara en del år äldre så har vi ju som många säger allt som rör barnen att prata om. Men jag vill kunna prata barn och samtidigt lite "ungdoms-snack" eller hur jag nu ska förklara det hela. Hoppas jag med tiden kommer hitta någon i min ålder snart som har barn och jag kan umgås med, men jag är inte desperat efter det då jag faktiskt gillar att vara hemma och gå och pyssla lite här och där, men då och då hade det vart trevligt att ta sig ut på en fika eller liknande med någon ung-mamma-vän (eller en vän som har tid över bara ändå). 

SÅ, där fick ni lite tankar av mig som bara flög sig upp i huvudet och jag kände att jag kunde dela med mig av om någon var intresserad, haha puss herrå!

Lite TB bilder från 2014.

 

torsdag 18:08

Igår somna pluttis i babybjörn och jag kunde lugnt lägga över honom i sängen där han sov en halvtimme till ungefär. 

Idag har jag och lilleman inte gjort någonting speciellt effektivt, struntade till och med i promenaden vilket jag får lite ångest över. Lite luft fick vi när vi gick ut och slängde sopor och hämta posten sen har jag även tvättat en maskin men mer än så har vi ej gjort, men han Liam somnade vid 1 och sov fram till halv 11(!!). Och när man går upp så pass sent så rinner dagen lätt mellan fingrarna och iallafall jag får sällan speciellt mycket gjort..

Käkade nyligen mat och dricker nu kaffe (det händer ytterst sällan), Daniel kommer hem runt 8 ikväll och då lär vi ha ännu mer planerings-prat tror jag, mycket som händer och jag vill gärna veta och planera ordentligt så jag ser vad som är gjort & vad som lär göras. Sen får vi hoppas att Liams rutin med att somna så sent ändras snart så vi kan somna skapligt inatt.

 

1, 2, 3 - min lilla bebis ♥

Helt otroligt att detta var min mage för lite mer än två månader sen?! 6/9-15 då var lilla L beräknad men han ville bakas några dagar till.

Liam bara några timmar gammal, lilla älskling tänk vad mycket du växt! // Här hade vi precis kommit hm från BB, känns som det inte alls var länge sen men det var hela 2 månader sen ♥.

Detta var för 2 veckor sedan, herregud vad han växt alltså, och vart tog tiden vägen!? Min fina lilla bebis ♥

Hur beskriver man kärleken för sitt barn? Går det? Finns det verkligen ord att sätta på den oändliga kärleken för sitt barn? För mig går det verkligen inte att ens på något sätt komma i närheten av att förklara hur mycket jag ÄLSKAR min lilla pluttis. Nästan så jag får ångest över hur mycket kärlek det faktiskt finns där, det gör ju nästan ont att älska så mycket som man älskar sitt barn! Jag visste verkligen inte att jag skulle knyta mig såhär mycket med min lilla bebis, antagligen för att jag aldrig känt denna typ eller mängd av kärlek förut. Kärleken för sitt barn är verkligen speciell och unik! Liam är det bästa som hänt mig och jag kan inte förstå hur folk tvivlade på dig och tyckte att jag skulle ta bort dig, det är i min värld omöjligt att förstå. Bästa valet jag gjort är att behålla dig, min älskade lilla bebis. Du är och kommer alltid vara det bästa som hänt din mamma och jag kommer alltid älska dig ♥

Cirkel - CP glad.

Jag har uteslutit bloggen dom senaste 2 dagarna, dels för att jag är osäker på om jag fortfarande vill & tycker det är kul och sen har jag väl inte haft dom bästa dagarna. Är trött och det har hänt en hel del som bara gjort att det snurrar i huvudet och jag har haft ångest, men allt har ändå rullat på som vanligt med Liam & vardagen. Jag känner att det är mycket som lär ändras och jag har svårt att acceptera att jag inte är mer än människa och att jag faktiskt har känslor som inte alltid är positiva, ibland när man är sådär superlycklig är det ju lätt att något händer och det faller över. MEN jag har ju som tur är mitt lilla lyckopiller Liam som alltid får mig att le, utan honom skulle jag inte vara hel och jag är såå glad att han finns, bästa beslutet var att låta han komma till världen ♥. 

I morse var jag iallafall iväg på efterkontroll hos barnmorskan, allt var bara bra och jag har nu fått minipiller utskrivet, ville ju helst ha p-piller (även om det var slarv sist så känner jag att jag inte vill sätt in någonting i kroppen). Men p-piller kan förvärra mina migrän-anfall så minipiller är vad jag fick och tänker testa just nu och så får vi se vad jag tycker, är lite negativt inställd just nu men hoppas jag ska ändra mig och känna att det känns bättre sen. 

Morfar & Inger kom över några timmar när jag kom hem och kikade på Liam dom hade ännu inte sett honom men nu så! Som alla andra så tyckte dom han var supersöt & blev förvånade över hur lugn och snäll han var. Efter massa bebisgos, prat & fika rullade dom hem och jag började med mat. Daniel kommer hem senare, oklart när men han hade ett ärende som kunde ta någon timme jag får se helt enkelt. Nu ska jag gosa med L, ha det bra!

Vet faktiskt inte vad jag ska bjuda på för bild så vad sägs som en selfie? =)

Får man vara såhär deppig? heheheh

BIG FAMILY BIG LOVE ♥

Kvällen med familjen igår blev som jag trodde super! Började med bowling på fyrishov, alla andra ställen var uppbokade måste bara sätt in att jag vann stort, hehe, nej men det var kul! Vi åkte vidare till restaurang Ångkvarnen där pappa min bjöd hela sällskapet på mat, tycker det var grymt där, väldigt god mat, mysigt ställe och jättebra & trevlig personal! Jag blev lite stressad då L var ledsen och jag skulle försöka få ihop ersättningen, vi har några tetras med ersättning som vi köpt för tillfällen som dessa och det var ganska smidigt värmde i lite varm vatten bara, behövde dock knappt värma då han inte är speciellt kräsen av sig. 

På vägen hem var det många som åkte till min big brother för fotbolls tittande, men Linnea & Victor ville hem och oss spelade det ingen större roll så vi drog oss hem men först en rush in på Willys. Väl hemma åkte Daniel iväg till nå kompisar och drack, och kom inte hem innan klockan var efter 04 och då hade jag och L redan sovit i 5 timmar. Nu har vi gosat i soffan sen 10, Daniel sover och gör väl det ett tag till skulle jag tro så får se vad jag & Liam hittar på.

Min mat igår, såå gott! / Big Family Big Love ♥ som min syster brukar säga. Den växer sig större med respektivisar & bebisar ;)

Vi bad någon att ta kort, tyvärr blev det suddigt :/ men vi är lika glada ändå, lovelovelove ♥

 

8 timmars sömn!!

Ja kära ni, som rubriken lyder fick jag mig 8 timmars sömn! Trodde det skulle bli en jobbig natt då Liam inte var jättenöjd igår, brösten var helt "urpumpade" på mjölk det kom iallafall inte många droppar och det gjorde Liam väldigt frustrerad, han fick ersättning både på förmiddag och kväll men ändå så hann jag inte producera ordentligt.. Kände mig för övrigt ganska dålig fast jag vet att det inte var mitt fel. Men tillslut så gick det bra och vid halv 1 gjorde jag sista amningen sen sov denna plutt till klockan halv 9, 8 timmars sömn. Trodde blöjan skulle vara överfull och han jättehungrig och grinig men nej han och jag kunde lugnt byta en inte allt för full bölja och gosa ner oss ordentligt i soffan innan vi började amma. Och jag efter dagar av gnäll är så nöjd och pigg så!

Det blev ju äntligen helg igår och som jag uppskattar helgerna mer nu när det betyder att man får unna sig lite gott. Kvällen igår blev ju som jag trodde, idolmys med gissa vad? Pizza hemmagjord pizza, pizza av olika slag är det som äts här hemma på fredagar, vet inte hur många fredagar det nu serverats pizza, hehe.. Tove åkte ju igår och enligt mig var det "rätt", hon är verkligen inte dålig men tycker dom som är kvar har varit bäst, speciellt Amanda & Martin, dom är mina favoriter och dom är ju sjukt bra!

Gårkvällens gos, älskar min lilla skrutts ansikte på bilden ser helt förskräckt ut.

Tävla om ett eget-designat mobilskal hos Amanda.

Länge funderat på att designa ett mobilskal så nu är jag med i Amanda Hanssons tävling om ett eget-designat mobilskal, vore ju super att vinna det, och kanske inte är så svårt att lista ut vad jag tänker designa om jag skulle vinna -en bild på min lilla bebis Liam såklart ♥.

Gå in på hennes blogg och se vad du behöver göra för att delta i tävlingen, det är för övrigt super-enkelt! Hennes blogg hittar du !HÄR! (klicka på bilden för direktlänk till tävlingsinlägget).

Sia - ännu en gudinna.

Sia alltså, tycker hon är grym, hade glömt bort henne ett tag men idag när jag gick ut med vagnen så slumpades en av hennes antagligen nya låtar fram, jag har då inte hört den, Alive var det, den var bra men inte mer. Kikade hur som helst in på henna och såg ytterligare en ny låt, Bird Set Free och den föll jag för, himla bra! 

Ja bästa sia, som hon spelats under mina dåliga tider och dagar, kanske dumt att lyssna på "deppig" musik när man redan mådde dåligt, men det kändes bra då.

glad bebis-selfie ♥

Idag är mamma Älexs mycket piggare, nog för att han inte somna ordentligt innan klockan var strax efter 23 och vaknade strax efter 02. Men efter blöjbytet och kanske en ungefär timme av amning somna han och sov tills klockan kvart över 8, nästan fem timmar som knoppades ihop då och jag blev nöjd och gick upp då istället för att somna om någon timme till som vi brukar. Lilleman ligger och halvsover i vagnen och jag har donat liite här och var, Daniel kommer snart hem och idag har jag ingen aning om vad som står på schemat. Antagligen blir det idol ikväll, men fram tills dess är det ganska oklart, lite planering till dopet kanske skulle behövas.

Imorgon ska dock en tripp till stan göras med la familia, HELA familjen ska bowla och käka, kommer bli riktigt mysigt, jag kommer inte ens ihåg när vi var alla 9 stycken samlade (och såklart respektive till dom som har). Nog för att vi har gjort en del med familjen på senare år men det är oftast minst en som inte kunnat vara med så detta ska bli såå kul! Sist jag bowla var jag höggravid och skrapa nog inte ihop mer än 30-40 poäng skulle jag tro, fy vilken press det var för ryggen, haha.

Nu vaknar bebis dags för matning.

gosungen ♥

Last few days.

Dom senaste dagarna har vi ju näst intill gjort det vanliga med lite smågrejer därtill. I måndags var ju jag och pluttis på BVC och det gick ju super som ni kanske såg i mitt inlägg om det i måndags (HÄR), efter det handlade vi, vi åkte hem och gjorde paj till middag, supergottis! Kollade sen på fotbollsgalan med pappa dk och bara gosade i soffan innan vi somnade sött i våra sängar/babynest.

Tisdagen gled förbi sakta och jag var så trött som ni kanske förstod från gårdagens inlägg.. Vek tvätt och underhöll bebis, medans jag försökte klämma in saker som att gå på toa, klä på mig osv, tror L har någon liten förkylning i kroppen, han svettas en del, snuvig och är LITE gnälligare än vanligt(inbillning?). Men när klockan äntligen blev fyra gjorde jag mat, lax, ris & sås, och inväntade Daniel så vi kunde käka. Och efter middagen påbörjade vi vårt topphemliga uppdrag här hemma för att fortsätta det ute på vägarna, kom inte hem innan klockan var nio på kvällen och då var det mer eller mindre bara att göra sig i ordning för sängen. Även om Liam vakna sina två gånger i natt så somnade han direkt efter blöjbyte och amning på kanske 15 minuter bägge gångerna vilket var skönt så man slapp lägga ner honom så vaknar han och vill ha mera mat och det kan ibland upprepas 2-3 gånger om man har otur, då rinner klockan liksom iväg och jag blir bara helt seg i kroppen.. På morgonen sov han en extra timme också vilket var otroligt skönt, en extra timme för en "vanlig" person är kanske inte mycket, men för en förälder är det som nästan 3 timmar, haha.

Såhär somna Liam igår medans mamma gjorde mat, nusse ♥

Natten - jobbigaste tiden att vara mamma.

Ni förstår inte hur trött jag är idag, har nog aldrig varit så trött, fast jo efter förlossningen trodde jag ibland att jag skulle gå under, sov varje sekund tillfälle gavs och somnade på någon sekund. Men ni förstår, jag är trött, V Ä L D I G T trött. Liam vaknar nu mera 2 gånger per "natt" (ojoj vad jobbigt det måste vara.. ironi) en gång vid 2-3 taget och sen en gång vid 4-5-6 taget(det räknas kanske mer som morgon?). Detta med sovandet har ändrats ganska mycket, första tiden någon/några timmar i sträck, sen helt plötsligt 6-8 timmar i sträck och nu ja 3 möjligtvis 4 timmar i sträck. Att han vaknar oftare är väl för att han utvecklas och blir väl lite jobbigt och förvirrande med massa nya saker som ska läras in kan jag tro, och när han väl kommit in i det han lärt sig så tror jag att det blir hela nätter igen och sen börjar det väl om igen då han kommer in i en ny utvecklingsfas. Nu låter det som att jag kan allt och är barnmorska men nej, mycket har jag läst & hört sen går jag lite efter vad jag själv tror, kanske har HELT fel, men det känns som det kan vara logiskt ändå.

Och när man vaknar och lunkar sig upp ur sängen för att byta den där blöjan då kan jag titta på Daniel som alltid ligger och sover så fint och tänka "Hallå?! varför får du ha det så jäkla bekvämt utan avbrott från sömnen när jag ska behöva gå upp?!!".. haha. Nu jobbar ju Daniel på vardagar och det är ju självklart att han ska få sova då,och på helger vill jag att han ska få sova ut så han blir utvilad tills nästa jobbvecka, men han brukar sova tills tolv ibland och det är väl och ta i? ;).. Men det är väl mestadels av avundsjuka jag känner så, jag kan liksom inte låta bli att bli lite avundsjuk, att han inte behövt gå upp många nätter alls medans jag från dagen Liam föddes gått upp varje gång L vaknat -pga amningen. Till och med natten Daniel skulle ta Liam (jag hade pumpat ur) och jag skulle få sova mig igenom vaknade jag typiskt nog ändå och då kände jag att jag lika gärna kunde amma så L fick somna ordentligt. 

Det här är det ända jag verkligen kan klaga på, sömnen, speciellt eftersom jag alltid varit en som "älskat" att sova och sovit mycket & länge, gärna långt in på förmiddagen. Nu har ju vi en väldigt snäll bebis ändå, många skrattar nog åt att jag tycker det är jobbigt att gå upp 2-3 gånger per natt,  vissa måste ju gå upp oftare kanske till och med varje timme(oftare ändå?), och ni är verkligen superhjältar i min värld. Men man gör ju det såklart för sitt barn, skulle det vara så att Liam vakna varje timme, då hade jag ju gått upp varje timme, men ack vad jag hade varit en levande död, hehe..

Nej nu måste jag avsluta detta inlägg, tvätt ska hinnas vikas medan lille-man fortfarande sover vilket inte kommer vara länge till. Sorry för ett "klagar-inlägg" men sådana dagar finns också ibland, ta det heller inte fel, jag Ä L S K A R(!) verkligen att vara mamma och det är det bästa på jorden, men det finns ju jobbiga stunder också. Kram på er :)

Detta är trött-morsan, smink från igår, fettigt hår och mina ögon talar vi inte ens om, bjussar på den helt enkelt..

BVC - 8 veckor.

Såhär glad var han på morgonen, han låg i säkert 1 timme och skratta & log och bara kikade runt, med håret åt alla håll såklart, lilla skrutt ♥

Jag och lilleman är precis hemkomna från BCV, handlade även innan vi tog bussen hem. Och jag måste återigen "hylla" våran lilla plutt, han är så duktig kikar runt och bara är så nöjd i sin vagn, klart det händer att han gnällt till lite men det är aldrig längre än några sekunder, trodde ju bussåk skulle bli som en mardröm men icke då! Inte bara bussåk han är lugn och duktig utan överallt, väntrum, affären ja som sagt överallt, men det kommer väl ändras det också, hehe. 

Hur som helst så har våran "lilla" gosunge gått upp från 5115 gram till 5645 gram, alltså hela 530 gram, han följer sin kurva utmärkt och ligger ju lite över snittet i viktkurvan, vilket jag bara tycker är bra och jag är så stolt över min lilla pojke! Och längden denna vecka var 60 cm, han har växt 1 cm alltså, sen förra besöket då, och i just längdkurvan ligger han ganska långt över sträcket, undra hur lång han kommer bli, han har ju att brås på iallafall speciellt på sin pappas sida tror jag. 

Ja hur fort går inte detta, jo för fort, han växer "ifrån mig" känns det som, även fast det är 2 veckor mellan BVC besöken känns det som att man går där varannan dag pga att tiden går så fort och han växer så mycket! 

Tattoo - how / where?

Har alltid varit sugen på en tatuering, eller ja alltid är väl en överdrift men sen jag kom upp i tonårsåldern iallafall. Och efter att Josefin (två tattoos under min tid som preggo så vart suget ännu större, så, så fort jag slutat amma ska jag kirra min första. Ska då börja lite "enkelt" med en tatuering som jag vet att jag inte kommer ångra, Liam´s namn, för så länge inget händer med själva tatueringen så kommer jag garanterat inte ångra den! Dock så vet jag varken vart den ska sitta eller hur den ska se ut, har ju ett tag kvar att bestämma det men ändå.. Funderar på armen eller ryggen, kanske med Ls fot eller handavtryck, men vill samtidigt att OM det blir fler barn vilket det troligtvis blir iallafall en till(7 om Daniel får sin vilja igenom) så ska den/dom kunna passa in och göras lika. Ja mycket att tänka på och som tur är så har jag några månader kvar tills det är dags, så vi får helt enkelt, hur det blir alltså!

Men efter den tatueringen kommer jag säkerligen vilja ha fler, en tiger på ett eller annat sätt, en med färg, en "betydande", en text osv, ja jag vill ha många men inte så hela kroppen är täckt även om det låter så, hehe. Tycker det kan vara snyggt också, men troligen inget jag själv skulle passa i tyvärr. Men nedan ser ni exempel på vad jag skulle kunna tycka är snyggt  samt vad som skulle kunna hamna på min hud, inte exakt så kanske men på liknande sätt.

tattoo, fighter, and arm-bildtattoo and bird-bild

family, love, and endless-bildtattoo and bird-bild

Bilder från http://weheartit.com/