-Alexsandra 17, mamma till Liam.

Börja med barnmat.

Liam blir 4 månader på fredag och i vårt fall är det dags för att börja med lite mat. Inte jättemycket för att vi måste utan mer för att vi känner att Liam är så pass intresserad och har visat lite tecken på att det antagligen är dags.
Första gången Liam fick smaka var på julafton, då han fick lite äppelmos på tungan sen efter det har han smakat lite små saker då och då, äppelmos, banan, blåbärspuré och potatispuré. Men dom senaste ca 4 dagarna har han fått potatispuré framåt kvällningen, ytterst lite jag lägger upp cirka en tesked. Vill mjukstarta lite men ändå komma igång då jag känner att amning går trögare & trögare och vi byter ut fler & fler mål mot ersättning så att komma igång lite med fast föda kanske är bra! Det har ogenomtänkt blivit mest sött därför köpte vi en med potatis sist också vill inte att han bara ska vänja sig med sött det kommer nog bli en hel del ändå tids nog..
Att köpa barnmatsburkar är ju smart men jag har tänkt att jag ska försöka göra så mycket som möjligt själv. Fick en toppenbra bok av L´s gammelmormor med massa tips och recept, för även om det är skönt att man bara kan springa in och köpa en burk barnmat känns det ändå som att egengjort är det bästa alternativet.
 
Här är det som ges mest just nu, majs & potatis supergott tycker Liam sen även lite lite pärondryck till varje mål bara för att även om det verkligen inte behövs! // Den coola haklappen han fick av gudmori, än så länge är det så pass lite att den inte riktigt behövs men snart ökar mängden och han själv ska hålla och kladda och då behövs den desto mer ;).

13 januari 2016 17:05 | -Liam. |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas