-Alexsandra 17, mamma till Liam.

Daimtårta - recept.

Igår kväll när vi kom hem från mina föräldrar så ställde jag mig för att göra en daimtårta för gästerna som skulle komma idag! Den blev inte riktigt som jag ville ha den(alltså som farmor gör den) men enligt mig så smakade den bra och vart rätt fin även fast den inte ser ut som den "ska" göra. Slänger upp receptet lte snabbt också ifall någon skulle vara sugen på att göra den, väldigt få ingredienser och relativt enkel beroende på hur stora krav man har.

Man behöverÄggvita & gula, vispgrädde, sötmandlar, socker och daim.

Botten - Man vispar 4 äggvitor och 2 dl socker till ett fast skum, sedan vänder man i malen/mixad mandel 100-150 gram, in i ugnen cirka 25 minuter på 175 grader. "Fyllning" - Sen vispar man 4 äggulor och 1 dl socker pösigt, vispa grädden och blanda äggsmeten & grädden och rör sen ner krossad daim. När botten är klar i ugnen låt den svalna och häll över smeten täck formen och frys minst fyra timmar. Man tar fram tårtan cirka 10 minuter innan servering och strör på krossad/hackad daim. 

Perfekt då man kan frysa om den tycker jag. Det är ju som ni kanske förstod farmors recept men det finns ju en hel del olika varianter men jag älskar just denna och speciellt farmors! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas