-Alexsandra 17, mamma till Liam.

Kategori: -Graviditeten.

BB-återbesök.

Återbesöket gick bra, Liam hade gått ner från 3920g till 3735g, vilket var jättebra sa hon, bara 5% av startvikten, vi hade gjort ett bra jobb, och det kände jag på mig då amning gå superfint (förutom att det gör så ont då..). Sen så kollade hon lite på honom och allt så bra ut även där. När det var dags för hörseln därimot så var det lite problem, inte med L´s hörsel men med apparaten, vänster öra gick super, men det blev något tok när det var dags för höger öra så det blir en tripp till stan nästa onsdag också, så får vi se då! Sen prata vi lite om mitt problem mina tuttisar, och ja hon visade lite hur jag kunde ha honom i för position och att jag skulle hålla rent och smörja med bröstmjölk, (det är ett evigt tips man får till allt när man är nybliven mamma tycker jag, att använda bröstmjölk till att smörja med -på allt, haha.) Men jag känner att det har jag gjort, så tog tipsen jag fått via nätet av andra mammor och drog en sväng förbi apoteket och köpte purelan samt amningsnapp, amningsnappen ska jag bara försöka ha nu när det gör som ondast sen hoppas jag på att det går över och att jag kan amma utan. Har inte provat den än så återkommer med en liten recension när dom är testade, hoppas verkligen det funkar!!

 

 

Magen nu efter graviditeten.

Helt sjukt att efter bara 6 dagar ser min mage ut såhär, kroppen är verkligen fantastiskt! Nog är det en liten bit kvar till min "gamla" mage, men tycker ändå den dragit ihop sig enormt, vilket jag faktiskt undrade om den skulle kunna göra iallafall då jag såg den efter förlossningen.. Men ni ser, ni ser, somsagt kroppen är fantastiskt på så många sätt,det har jag verkligen fått uppleva nu!

Magen är ju fortfarande lite "sladdrig"/mjuk, ojämn, och sitter jag framåtlutat ser det ut som en liten ölmage typ, men vad gör det, har världens finaste pojke här hos mig, och världens bästa familj. Kan inte ha det bättre, så vad gör en mage egentligen? Men tyckte ändå det var lite kul att visa.

Upptagen med bebis.

Här har det varit tomt på inlägg men tror ni förstår att Liam tar upp alla min uppmärksamhet och tid. Tycker allt går underbart bra och fungerar som det ska, amning, nätter, blöjbyten osv, och framför allt, -Liam mår super! Har tänkt på att skriva om förlossningen någon gång då jag får tid över, men tänker verkligen inte ha det som prio ett, detsamma gäller bloggen. Skriver när jag får tid, som till exempel nu då vi vart ute med vagnen, (det var verkligen en favoo) första gången och Liam sov hela vägen, förutom lite kikande då & då, och sover det gör han fortfarande, när han vaknar blir det amning, och senare lite besök av farmor (L´s farmor alltså..). 

Babyme VS babyL.

Mycket tankar kring hur lilla L kommer se ut, både när han är liten och precis kommit ut och när han växt några år, tonåren osv. Man undra om det blir en liten mini mig eller mini Daniel, eller kanske någon annan i släkten eller kanske rent av att han bara liknar sig själv? Sånt vet man ju inte riktigt, skulle vara kul och veta samtidigt som det känns härligt med lite suprise! På bilderna ovan är det iallafall jag när jag var liten.

Någonting jag vet är att det kommer vara den finast jag träffat. Mitt allt ♥

Längta efter att kunna / Sakna sen.

                                                                                                         -Gravidmage. // -EjGravidmage.

Att ha denna mage och vara gravid gör att man ibland tänker "åh vad jag kommer uppskatta detta sen när den är borta" men också stunder då jag tänker "åh vad jag kommer sakna detta när magen är borta". Haha jaa, det finns ju + & - med att vara gravid faktiskt, tänkte skriva 3 punkter jag kommer uppskatta sen & 3 punkter jag kommer sakna när lillen väl är ute. 

 

Även om detta är "världsliga" saker så kommer jag bland annat

 "Uppskatta";

-Att slippa foglossning, ja ibland är det bättre ibland sämre, och att det går upp & ner gör det på något sätt ännu jobbigare då man aldrig riktigt vet och kan då heller inte riktigt planera in..

-Att kunna raka sig ordentligt utan att ha så ont att du inte kan vrida & böja kroppen som du kanske behöver ibland, samt att man inte ser ordentligt för magen, haha..

-Att kunna göra allt i den takt/tempo man faktiskt vill och vet att man egentligen kan, som när jag var ute och gick och verkligen kände hur jag ville öka, men hade för ont helt enkelt.

 

Kommer dock att

"Sakna";

-Att känna alla gosiga sparkar och följa utvecklingen när rörelserna i magen blir, större, tydligare, starkare osv, kommer ihåg när jag började känna bebis röra sig ordentligt, vilken känsla, helt underbart var det!

-Magen, ja man kommer både uppskatta att den är borta men också sakna den, hur den utvecklades, växte, ändrades osv, det har vart så coolt att se, och hur kroppen verkligen kan forma & förbereda sig efter vad som händer & skall ske! 

-Gosa med magen & dk, att Daniel ligger och känner, smeker, och lyssnar på magen & bebis där inne, dom mysstunderna är verkligen otroliga och det känns verkligen som att bebis lyssnar förstår och försöker komunicera med Daniel. Han blir alltid så "vild" på något sätt och trycker Dk(försiktigt såklart) så trycker bebis tillbaka, och det känns verkligen som att dom hittar varandra, sen om det är inbillning så visst, det är ändå helt underbart! 

v41(40+4), 5 dar över tiden... frustrerad!

Har gått över tiden med 4dagdar nu, och börjar känna mig ganska less & frustrerar, tjatar mycket om detta nu, men kan ärligt säga att det är i mina tanka 90% av min vakna tid. Minsta lilla tecken, förvärk, sammandragning, smärta, ja vad som helst så tänker jag "nu är det på gång" men nej.. Var helt okej med att gå över tiden tills jag faktiskt gick över tiden, bf+1, sen kände jag bara nej, det räcker, vill ha min bebis här NU, och ju fler dagar som går ju jobbigare blir det på något sätt.. Att jag har så himla ont att jag ibland nästan haltar fram gör det inte bättre.. Och en sak till som känns jobbigare och jobbigare är att lillen blir ju större & större, vilket känns som att, då blir förlossningen tyngre, sen är det ju mitt första barn och bara för man går över tiden så behöver det ju inte bli en "bamse" bebis. Men ja, alla dessa tankar, alla dessa hormoner som får mig att gå upp & ner i humöret, all denna smärta av foglossning gör detta så himla jobbigt. Sen hör folk av sig titt som tätt, "har det hänt något", "är du hemma fortfarande?", "känner du något?", osv osv, jag vill bara säga, skit i det du, inte för att jag kanske tycker det är så jobbigt ändå, men det blir liksom så tydligt för mig att, "ja han skulle ha varit här nu, men han är inte det.." och då blir jag ledsen & frustrerad. Dom som sa att "varje dag som man går över tiden känns som en evighet", dom hade verkligen rätt! 

Känner mest, kan du inte komma nu mitt älskade lilla barn, jag längtar så himla mycket efter att få pussa på dig och gosa med dig! Men det är ju dock så att han kommer när han är redo, och jag får helt enkelt stå ut tills dess, kan ju faktiskt bara gå max 9 dagar till och på något sätt ska jag väl "överleva" dom om det skulle behöva bli så!

Oh så mycket tankar kring detta, vet att jag tjatar och säkerligen tar upp samma sak många gånger om, men det bara blir så helt enkelt, tack för att ni står ut med mitt tjat, nu ska jag vila, kram på er!

2st till badrummet & bebis.

Denna skötbädd har vi inköpt till våran lilla kille, (vi har fastnat för just pingu och har även bäddat sängen med pingu-motiv på sängkläderna) den är enkelt att torka av samt att man kan ta av överdraget och tvätta det vilket känns smidigt! Då vi har tvättmaskin har vi valt att bara lägga den direkt på, sen behöver vi någon typ av bättre förvaring i badrummet till blöjor, våtservetter, produkter osv, så vi får se hur vi väljer att ha det! Vi köpte den på babyproffsen i Uppsala, men hitta inte den på sidan så tog bilden från lekmer.se, där kostar den 299kr, tror vi köpte den för något liknanade pris på babyproffsen också, men kommer faktiskt inte ihåg..

Sen denna badbalja som vi också där köpt från babyproffsen för 399kr, (hitta inte den på sidan heller så även där är bilden tagen från lekmer.se, och där var den nedsatt nu och kosta 299kr). Den är supersmidig då första (ca)0-6månaderna kan den ligga åt ena sidan (då "inbyggt" ställ finns & sen kan den sitta upp när den kan det själv åt andra hållet! Smidigt att slippa hålla med båda händerna om en hal bebis samt slippa köpa ett ställ OCH en balja (då vi ej har badkar), sen är den så stor så går att använda en längre tid, kanske tar lite plats men i vårt fall helt värt det! 

Sen funkar ju egentligen vilket som bra att både byta blöja på och bada i, men vi kände att vi ville köpa dessa två.

Då ni önskat att få se lite mer av saker till bebis, men jag inte vet riktigt vad ni vill se så visar jag lite vad som, är det något speciellt ni vill se så får ni kommentera så kommer det upp i ett inlägg!

I våran BB-väska,

Okej genom dessa dåliga mobilbilder får ni se lite vad som ligger i baby-väskan, det finns ju lite andra saker som jag har skrivit upp som ska packas i "stundens hetta" så att säga. Sen har jag ju faktiskt spenderat 4dygn på BB så känner ändå att jag vet i princip vad som behövs & vad man kanske vill ha, dock är ju lilla bebis med nästa gång. Men detta ska nog bli bra!  

Detta är vad som ligger i väskan & ska läggas i väskan-

 

 • -Till Bebis
 • 3 stycken omlottsbodys.
 • 2 pyjamaser.
 • 3 byxor.
 • 2 par strumpor.
 • 2 mössor.
 • 2 nappar.
 • Filt & gosis.
 • - Till mig
 • Kofta.
 • MysByxor.
 • 2 stora/pösiga tröjjor.
 • Strumpor
 • Trosor & amningsBh.
 • Handduk stor & liten
 • Necessär med deo, tandborstar, schampo osv osv..

Sen ska även lite övrigt + Daniels saker med såsom.

 • Mobil + Laddare.
 • Datorn + Laddare.
 • Plånbok, med cash, cards & ID-kort.
 • Tofflor.
 • Tidsfördriv, tidning, böcker, kortspel, ja sånt..
 • Vattenflaska.
 • Drickbart & Gottis/snacks.
 • Dk's "mat", (har några billys i frysen ifall vi inte hinner köpa något.)
 • Babyskydd.

Säkerligen något jag glömt skriva, eller något jag kanske till och med kommer glömma ta med, men det viktigaste är ju ändå att jag kommer dit sen löser sig resten! Känner att det är vääldigt mycket vi har med men jag känner mig trygg med det och har hellre med ett plagg för mycket än för lite! Vet att jag skrivit något liknanade inlägg förut om vad som vi tänkt lägga ner, och nu önskades det att ses vad som låg där i, och nu är det vad som ligger och SKA ner i väskan, detta blir braa!

Less på att vara stor & tung/gravid..

NEJ, nu vill jag ha bebis,konstigt hur jag bara igår kände jag hur okej jag var med att bebis inte hade kommit ut och tänkte "det får ju ta den tid det tar", men nej nu känner jag bara hur less jag är.. Vet inte riktigt när det vände, men tvärt var det nu under kvällen och jag känner hur jag har ont, är less och bara vill gråta, vill ju ha min lilla älskade unge här, pussa och gosa med honom och bara få igång våran lilla familj här hemma! Åh, hoppas verkligen han kommer i dom närmsta dagarna nu!!

Barnmorskan sa att hon var säker på att jag inte skulle behöva bli igångsatt vilket isåfall sker i v42+0, och det är något jag helst inte vill, blir det så, så blir det så, men helst inte! Hon sa att hon ofta bokar tiden för igångsättning men bara cirka 2 per år faktiskt blir igångsatta, känns skönt men jag kanske blir en av dom också, haha. Nej, jag har ju 12dagar kvar, men klart tanken finns där. Har även en stor önskan om att få en vanlig vaginal-förlossning, inget kejsarsnitt, men samma sak där, blir det så, så är det så!

Fina älskade lilla du, vill så gärna träffa dig, kom ut så mamma & pappa får lära känna dig ♥

 

Barnmorskebesök & magen i v41.

Besöket hos barnmorskan gick bra som vanligt, prata lite om mina dagar på BB och hur jag känt mig efter och så, sen prata vi om hur lillen rör sig & om jag känner av sammandragningar osv. Mätte sen magen och den följer linjen så himla bra, och det har den gjort hela tiden, någon gång den har vart lite under men annars följer den linjen pöörfekt! Lyssna på lillens hjärta och det lät också hur fint som helst, och blodtrycket var också fint, ja allt såg jättebra ut, som vanligt! Fått en ny tid nästa tisdag men hoppas verkligen jag fått ut lillen innan dess, längtan är större än någonsin och jag vill bara få hålla och gosa med min lilla pojke!

Här är magen, dock i förrgår men den har ju inte växt mycket sen dess i vilket fall! Dåliga bilder jajo, men dom duger!

Vill också säga att det är jätteroligt att så många kikar in regelbundet och läser, samt ger kommentarer då&då, blir så himla glad och peppad på allt när ni skriver fina ord, pepp & tips! Har alltid sagt att jag bara bloggar för mig själv & för att jag tycker det är kul men det blir ju mycket roligare när statistiken håller sig så "hög", kanske inte är så mycket egentligen, men för mig är det mycket!! Blir verkligen jätteglad, kram på er alla!!

BF utan F.

BF dagen här men ingen födelse i sikte, iallafall inte av min lilla pluttis, frågorna och tjatet från andra har även börjat, "är det något på gång" "tryck ut ungen nu då!" osv. Såklart alla längtar men det känns ändå lite jobbigt för mig då det blir som en "press" och jag har ändå känt att det är okej att gå över tiden, men det blir ju en aning svårare med tjat från andra, jag vet att alla menar väl men det blir ju lite drygt kanske.. Sen vill väl ingen mer än jag & Daniel att ungen ska komma ut och det är knappast någon som kommer missa att den kommit ut när han väl bestämmer sig för det! Mycket tankar och tycken kring denna dag faktiskt.

Hur som helst låg jag och Daniel och drog oss väldigt länge i sängen imorse vilket resulterade i en ganska sen frukost/brunch, dock blev den väldigt mysig framför lite film i soffan och det har ju varit lite halvdant väder så en mys-söndag medans man väntar på bebis kändes mer än okej idag! Ska göra middag om någon timme och sen bara mer mys-söndag antar jag. Imorgon väntas barnmorskebesök och troligen en liten sväng på stan, kanske lite unn på cupido? 

BF idag!

Idag är det alltså bf!?!! Hur sjukt är inte det att jag är i "mål", även om han troligen inte kommer ut just idag så har jag ändå gått i mål och det är max 2 veckor kvar och sen är han här! Litee frustrerande är det ju att gå över tiden, och jag är otålig ja, men är ändå mer okej över det än vad jag trodde! Sen så finns det ju tid kvar så han hinner kika ut idag men inga tecken på det så antagligen inte, men hoppas är ju klart jag gör! Sen hoppas jag kanske att jag inte går över tiden så mycket så han hinner bli så stor, men det är ju också svårt att veta, måste ju inte bli stor bara för att man går över tiden, men han hinner ju bli större för varje dag vilket kommer göra mig lite "nojig" över förlossningen.. MEN jag vet att hur det än blir så kommer det gå bra och den varar inte för evigt, smärtan kommer ta slut och jag kommer få världens bästa "belöning" för mitt kämpande!