-Alexsandra 17, mamma till Liam.

Kategori: -Jag.

Resultatet av frisörbesöket.

Det börjar bli glesare & glesare mellan vissa inlägg, känner fortfarande att ibland vill jag bara lägga bloggen åt sidan men ibland känns det så himla kul att blogga.. haha svårt detta. 

Igår var iallafall jag hos frissan, började med att jämna ut färgen (då jag färgat hemma x antal gånger blev det ganska "tjockt" med färg) så lite blekning, sen satte vi i en färg i botten och en i längderna, tillslut klippte vi igenom det. Det blev så snyggt och det känns otroligt fräscht, lite ovant såklart dock, men att man inte unnar sig ett frisör-besök oftare är konstigt med tanke på att det är så nyttigt för håret!? Har inte tagit nå direkt bilder på det förutom dom jag tog för att visa för min syster & Josefin så det är vad jag har att bjuda på, men ni klarar er med dom kassa mobilbilderna..

Inge filter eller trams, dock ger ändå inte ljuset riktigt rättvisa för färgen men liten glimt av hur det ser ut ungefär. Och nej kära ni, jag vet inte heller varför jag aldrig kan få mina ögonbryn att se någorlunda ut, varken mina "äkta" eller med hjälp av penna eller kit..

Vilken hårfärg?

Hellu, 

just nu sitter jag och ammar i soffan, vilket inte är helt ovanligt! Natten var underbar med sömn mellan 00-08 och sen 08.30-11, jag blir på något sätt så uppspelt av att han är så duktig på nätterna, antagligen för att jag alltid behövt ordentlig sömn för att kunna prestera fullt ut! Så nu är jag verkligen pigg och känner att jag vill köra en effektiv dag.

Ska städa ur kylskåpet och tvätta, i första hand Liams kläder han spyr en del nu och det är inga minispyor längre, jag vet att det KAN vara ersättningen han får då alla barn reagerar olika dock fick han knappt i sig mer är 20 ml igår innan han somnade och spydde ändå ganska rejält nu på morgonen.. Men vi har ändå köpt ett annat märke nu och slutar spyorna så var det väl så, men jag tror dock inte att så är fallet men man kan ju inte utesluta det heller! Känner jag att jag hinner utan att känna stress så ska jag nog se till att dammsuga & torka golv också, men vill gärna hinna allt innan det blir mörkt så vi får se..

Imorgon ska jag åka till Våla för att fixa håret hos seos, är fortfarande ganska osäker på hur jag ska göra men ska iallafall klippa x-antal cm och färga, hoppas på att få lite hjälp och tips där på plats för jag är ju som sagt lite osäker. Sen på eftermiddagen kommer prästen, ska bli så skönt att få gå igenom allt så jag känner att jag får lite mer "kontroll" på situationen och kan planera lite utifrån det, vet vad som ska göras men denna vecka ska allt verkligen börja sättas ihop och det ska bli så skönt! 6 dagar kvar till dopet och dessa dagar har vi fullt upp nästan varje dag, jag hopps verkligen dopet blir bra och mysigt, men varför skulle det inte bli det? 

'

Här är några av färgerna som jag kan tänka mig att jag skulle vilja ha.

- & + med vintern.

Här får ni några plus & minus med årstiden vinter från mig; 

- Kylan, lite kyligt får det ju gärna vara då det ändå är vinter men den där extrema kylan som brukar komma och hålla i sig någon/några veckor som gör att det nästan är svårt att andas ute vill jag inte ha! 

Mörkret, det är ju både +&- för mig, men det gör ju en så himla trött, man hinner ju knappt vakna innan det blir mörkt igen och just nu är det ju inte många timmar det är ljust ute iallafall..

Snön, även det både +&- i lagom mängd så barnen kan leka och man faktiskt ser att det är vinter men det där med snökaos så alla bussar & tåg blir inställda, att man måste skotta fram bilen eller att man måste pulsa sig till bussen eller vart man nu ska.. Nej lagom är bäst!

Vinterkläder, fyfan säger jag nästan hatar tjocka jackor och 20 lager strumpor i ett par redan för tunga skor, vantar mössa, tjocktröja osv, nej det klarar jag mig utan...

Julen, det är ju verkligen hur gosigt som helst enligt mig, god mat, familjegos, kalle anka, julgran, julbak, julgodis ska jag fortsätta? Haha nej men julen är en mysig årstid helt klart ♥ (men dagarna innan är oftast ganska stressfulla och har innehållit ganska mycket ångest för min del då i våran familj gärna ville ha allt perfekt, perfekt städat, perfekt mat, perfekt dukning och ja för mig som är ganska lugn på den fronten kände väl en liten för stor stress.)

Goset, mörkret gör ju att det blir längre och gosiga myskvällar med ljus kanske glögg, lussebullar eller liknande framför tv/film invirad i en gosig filt eller raggsockor, åhhhhh ♥

Lek i snön, haha ja bara för att man är mamma kan man väl gilla att åka i backar, bygga snölyktor eller gubbar, bob bakom traktorn, och sen komma in och gosa med något varmt kaffe/oboy ♥

Bilder från google.

NELLY - Navy/blue dresses.

Kikar in på nelly.se titt som tätt nu för tiden, och det första jag kollar är alltid rean. Vet inte varför men jag faller mer för saker som inte kostar massor spelar ingen roll hur mycket pengar jag har att lägga, känner alltid att det känns bättre för mitt "psyke" med billiga/rea saker. Och just nelly har ju alltid en massa fint på sin rea, och man hittar alltid någonting man vill ha, dessa 4 klänningar som just nu ligger på rean är favvos just nu!

1 - HÄR / 2 - HÄR

3 - HÄR / 4 - HÄR

Söker mamma-vänner / alkoholintag.

Ska jag vara ärlig? Ja det ska jag, ni behöver inte ens svara.. Jag tycker det blir en aning långtråkigt vissa dagar, visst är det hur gosigt som helst med bebis och jag skulle inte byta bort detta liv. Men just nu när jag bara sitter här hemma i lilla Haga så önskar jag ofta att jag hade någon i min ålder som också hade barn så man kunde hitta på någonting.

Jag gick 9 månader som gravid och kände mig väldigt ensam, jag ville liksom visa att jag klarade detta och jag pratade inte så mycket om min graviditet med folk mer än när folk frågade någonting. Jag pratade som mest om den med min mamma - men det var ju mamma så det blev ju inte, hur ska jag säga, flytande(?). Jag pratade med Josefin - inte alls så mycket som jag kunde gjort men då & då tog jag upp saker som jag tyckte var jobbigt, men ville inte "släppa in" folk så mycket eller hur jag ska säga. Jag pratade ju med Daniel - men han är ju kille, haha, kan inte förklara det bättre än så, han förstod nog inte riktigt hur jag kände. Jag fick ju även vara mycket ensam, speciellt på sommaren, Daniel var ute en del och likaså mina vänner drack och gjorde sånt som "hör sommaren till" när man är ung och jag blev ofta hemma. Jag var med fåtal gånger men då alla var väldigt glada i alkoholen satt jag tillslut oftast på kanten och vart nog en aning osynlig så oftast slutade det med att jag drog mig tillbaka. Jag hade nog inte tyckt det var så jobbigt om folk här ute på bygden inte vart så glada i alkoholen och istället (åtminstone ibland) velat haft en dag/kväll på stranden eller grillning med NÅGON öl men oftast slutar det med en redig fylla och det var väl inte så passande för mig som var gravid. Såklart unnar jag dom det men för mig så var det som sagt inte passande.

Nu bor jag här lite som dom flesta vet "mitt ute i ingenstans" och det är ingen i min ålder som har barn och alla runt min ålder har som intresse att ja, supa och det är inget jag varken kan eller har lust att göra varje helg. Förtära alkohol gjorde jag första gången när jag var tretton och det blev nog allt för stora mängder också, 2014 hade jag mer normala mängder av intaget, dock skulle jag väl inte dricka alls då jag ej hade åldern inne, men tror dom flesta tonåringar dricker så det är väl inget konstigt att jag även gjorde det. Men vad jag vill säga är att jag inte alls är ledsen för att jag inte längre kan göra sådant hela tiden, dels för att jag inte tycker det är speciellt viktigt för att ha kul men också för att ja, jag hade redan innan min graviditet gjort det i ett antal år och känner att det inte behöver göras så mycket som många i min ålder känner att dom vill. 

Iallafall - tillbaka till ämnet, jag känner att jag skulle vilja ha någon "väninna" som hade barn, eller iallafall en väninna som var hemma och gärna hittade på något med mig och min lilla plutt. "Förlorade" nog alla vänner så fort Liam ploppade ut, tråkigt men sant men mitt liv förändrades och dom ville väl inte vara en del av det tyvärr.. Kan känna att det var lite dålig stil men samtidigt inte, dom måste ju bestämma själva hur dom vill göra såklart! Jag har haft kontakt med några unga mammor, dock bor dom en bit bort och den resan gör man inte hur som helst, men trevligt att iallafall prata med några som "lever samma liv". Jag har ju också en fantastiskt vän, Josefin som jag pratar med från allt om mina "mamma-problem" till skola och massa annat som rör tonåren, men hon kan ju inte riktigt sätta sig in i det hela ännu även om hon verkligen försöker och faktiskt förstår mer än vad någon annan som inte är i sitsen skulle göra. Så blir det ju kanske inte alltid fullt ut, men jag är ju tacksam att hon finns och lyssnar och faktiskt finns kvar, hon är ju den ända som faktiskt fortfarande finns kvar från mina gamla umgängen, jag har alltså EN vän "kvar", ganska sjukt med tanke på hur många som skulle "finnas där för mig och stötta mig genom detta". Men skulle aldrig byta en så nära vän som Josefin mot 1000 andra vänner heller så det så!

Här ute där jag bor finns ju öppna förskolan och tror även att det skulle bli en föräldragrupp, många har sagt att det borde jag gå på och absolut ska jag göra det för att få umgås & prata, även om dom kommer vara en del år äldre så har vi ju som många säger allt som rör barnen att prata om. Men jag vill kunna prata barn och samtidigt lite "ungdoms-snack" eller hur jag nu ska förklara det hela. Hoppas jag med tiden kommer hitta någon i min ålder snart som har barn och jag kan umgås med, men jag är inte desperat efter det då jag faktiskt gillar att vara hemma och gå och pyssla lite här och där, men då och då hade det vart trevligt att ta sig ut på en fika eller liknande med någon ung-mamma-vän (eller en vän som har tid över bara ändå). 

SÅ, där fick ni lite tankar av mig som bara flög sig upp i huvudet och jag kände att jag kunde dela med mig av om någon var intresserad, haha puss herrå!

Lite TB bilder från 2014.

 

Tävla om ett eget-designat mobilskal hos Amanda.

Länge funderat på att designa ett mobilskal så nu är jag med i Amanda Hanssons tävling om ett eget-designat mobilskal, vore ju super att vinna det, och kanske inte är så svårt att lista ut vad jag tänker designa om jag skulle vinna -en bild på min lilla bebis Liam såklart ♥.

Gå in på hennes blogg och se vad du behöver göra för att delta i tävlingen, det är för övrigt super-enkelt! Hennes blogg hittar du !HÄR! (klicka på bilden för direktlänk till tävlingsinlägget).

Sia - ännu en gudinna.

Sia alltså, tycker hon är grym, hade glömt bort henne ett tag men idag när jag gick ut med vagnen så slumpades en av hennes antagligen nya låtar fram, jag har då inte hört den, Alive var det, den var bra men inte mer. Kikade hur som helst in på henna och såg ytterligare en ny låt, Bird Set Free och den föll jag för, himla bra! 

Ja bästa sia, som hon spelats under mina dåliga tider och dagar, kanske dumt att lyssna på "deppig" musik när man redan mådde dåligt, men det kändes bra då.

Natten - jobbigaste tiden att vara mamma.

Ni förstår inte hur trött jag är idag, har nog aldrig varit så trött, fast jo efter förlossningen trodde jag ibland att jag skulle gå under, sov varje sekund tillfälle gavs och somnade på någon sekund. Men ni förstår, jag är trött, V Ä L D I G T trött. Liam vaknar nu mera 2 gånger per "natt" (ojoj vad jobbigt det måste vara.. ironi) en gång vid 2-3 taget och sen en gång vid 4-5-6 taget(det räknas kanske mer som morgon?). Detta med sovandet har ändrats ganska mycket, första tiden någon/några timmar i sträck, sen helt plötsligt 6-8 timmar i sträck och nu ja 3 möjligtvis 4 timmar i sträck. Att han vaknar oftare är väl för att han utvecklas och blir väl lite jobbigt och förvirrande med massa nya saker som ska läras in kan jag tro, och när han väl kommit in i det han lärt sig så tror jag att det blir hela nätter igen och sen börjar det väl om igen då han kommer in i en ny utvecklingsfas. Nu låter det som att jag kan allt och är barnmorska men nej, mycket har jag läst & hört sen går jag lite efter vad jag själv tror, kanske har HELT fel, men det känns som det kan vara logiskt ändå.

Och när man vaknar och lunkar sig upp ur sängen för att byta den där blöjan då kan jag titta på Daniel som alltid ligger och sover så fint och tänka "Hallå?! varför får du ha det så jäkla bekvämt utan avbrott från sömnen när jag ska behöva gå upp?!!".. haha. Nu jobbar ju Daniel på vardagar och det är ju självklart att han ska få sova då,och på helger vill jag att han ska få sova ut så han blir utvilad tills nästa jobbvecka, men han brukar sova tills tolv ibland och det är väl och ta i? ;).. Men det är väl mestadels av avundsjuka jag känner så, jag kan liksom inte låta bli att bli lite avundsjuk, att han inte behövt gå upp många nätter alls medans jag från dagen Liam föddes gått upp varje gång L vaknat -pga amningen. Till och med natten Daniel skulle ta Liam (jag hade pumpat ur) och jag skulle få sova mig igenom vaknade jag typiskt nog ändå och då kände jag att jag lika gärna kunde amma så L fick somna ordentligt. 

Det här är det ända jag verkligen kan klaga på, sömnen, speciellt eftersom jag alltid varit en som "älskat" att sova och sovit mycket & länge, gärna långt in på förmiddagen. Nu har ju vi en väldigt snäll bebis ändå, många skrattar nog åt att jag tycker det är jobbigt att gå upp 2-3 gånger per natt,  vissa måste ju gå upp oftare kanske till och med varje timme(oftare ändå?), och ni är verkligen superhjältar i min värld. Men man gör ju det såklart för sitt barn, skulle det vara så att Liam vakna varje timme, då hade jag ju gått upp varje timme, men ack vad jag hade varit en levande död, hehe..

Nej nu måste jag avsluta detta inlägg, tvätt ska hinnas vikas medan lille-man fortfarande sover vilket inte kommer vara länge till. Sorry för ett "klagar-inlägg" men sådana dagar finns också ibland, ta det heller inte fel, jag Ä L S K A R(!) verkligen att vara mamma och det är det bästa på jorden, men det finns ju jobbiga stunder också. Kram på er :)

Detta är trött-morsan, smink från igår, fettigt hår och mina ögon talar vi inte ens om, bjussar på den helt enkelt..

Tattoo - how / where?

Har alltid varit sugen på en tatuering, eller ja alltid är väl en överdrift men sen jag kom upp i tonårsåldern iallafall. Och efter att Josefin (två tattoos under min tid som preggo så vart suget ännu större, så, så fort jag slutat amma ska jag kirra min första. Ska då börja lite "enkelt" med en tatuering som jag vet att jag inte kommer ångra, Liam´s namn, för så länge inget händer med själva tatueringen så kommer jag garanterat inte ångra den! Dock så vet jag varken vart den ska sitta eller hur den ska se ut, har ju ett tag kvar att bestämma det men ändå.. Funderar på armen eller ryggen, kanske med Ls fot eller handavtryck, men vill samtidigt att OM det blir fler barn vilket det troligtvis blir iallafall en till(7 om Daniel får sin vilja igenom) så ska den/dom kunna passa in och göras lika. Ja mycket att tänka på och som tur är så har jag några månader kvar tills det är dags, så vi får helt enkelt, hur det blir alltså!

Men efter den tatueringen kommer jag säkerligen vilja ha fler, en tiger på ett eller annat sätt, en med färg, en "betydande", en text osv, ja jag vill ha många men inte så hela kroppen är täckt även om det låter så, hehe. Tycker det kan vara snyggt också, men troligen inget jag själv skulle passa i tyvärr. Men nedan ser ni exempel på vad jag skulle kunna tycka är snyggt  samt vad som skulle kunna hamna på min hud, inte exakt så kanske men på liknande sätt.

tattoo, fighter, and arm-bildtattoo and bird-bild

family, love, and endless-bildtattoo and bird-bild

Bilder från http://weheartit.com/

Miriam Bryant - Vilken gudinna!

Har upptäckt en ny favorit inom musiken, Miraiam Bryant, hon är så jäkla grym! Har ju lyssnat på push play en del förut men har aldrig riktigt klickat mig vidare på just henne som artist dock. Men nu när hon är med i så mycket bättre så föll jag pladask för hennes musik och hon är ju så himla snygg också, herre! Som rubriken säger, vilken gudinna! Tycker dom flesta av hennes låtar är bra, men här är fyra favoriter, lyssna och njut!

-

 

Stolt över min kropp & mig själv!

Så här ser min mage ut idag, 6 veckor efter förlossningen. Och ja jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nöjd, men jag skulle även ljuga om jag sa att jag var helt nöjd. I stående läge är jag mer eller mindre nöjd, men sitter jag lite framåtlutat så är jag icke nöjd, är heller inte nöjd med hur den känns men något som även bloggaren gabriella joss sa angående hennes kropp efter graviditeten är att jag är HIMLA STOLT över min kropp! Stolt över hur jag lyckades utveckla & bära ett barn med min mage & kropp, hur jag lyckades gå igenom en förlossning men hjälp av min kropp, och hur jag nu efteråt lyckats hämta mig så bra och vara i princip återställd! Ursäkta men FYFAN VAD JAG OCH MIN KROPP ÄR BRA!

Unnade mig en bröstpump.

Hahah jag som rubriken lyder, så har jag funderat fram och tillbaka över detta med en bröstpump och igår så var jag ju som sagt i stan och en bröstpump fick följa med hem! Tänkte först köpa den billigaste bara för att testa, men kände sen att lika bra att ta någon som jag ändå har lite kännedom om samt är liite dyrare så den ändå är ordentlig, kan ju sparas till nästa barn (om det blir någon sådan). Har ju sen tidigare en modersmjölksflaska från medela, och allt därifrån vet jag har väldigt bra rykte om sig och det jag använt från det märket har varit väldigt bra! Så det fick bli en sådan manuell bröstpump från medela, kostade mig 599kr men det var det värt (förhoppningsvis). Har ju inte testat den än men tror den kommer funka kanon! Anledningen till att jag vill ha en bröstpump är att när jag exempelvis åker till stan så använder jag flaska då jag inte vill amma offentligt, har verkligen INGENTING emot folk som gör det, men jag känner mig inte bekväm med det helt enkelt! Att mjölka ur förhand går ju också men det känns som att det gå smidigare & snabbar mer en pump. Sen är även en anledning att Daniel ska kunna avlasta mig ibland, någon natt eller så och då är det ju perfekt om det finns en flaska i kylen som man bara kan värme i varmt vatten och ge, smidigt & snabbt! 

4 saker ni kanske inte visste om mig.

  1. Jag har varit en riktig spelnörd, spelade League of Legends i massor men även andra spel och var klistrad vid datorn så fort jag hade tid över i snitt satt jag nog 5 timmar om dagen. Under den tiden mådde jag ganska dåligt och gömde mig nog mest från allt som gav mig ångest. Ni vet ju när man spelar ett spel går man ju oftast in i det ordentligt och då tänker man bara på det!
  2. Jag har varit i 4 länder (sverige inte inräknat), Turkiet 2013, Bulgarien & Spanien 2014 & Spanien 2015, sen har jag varit i Finland massor av gånger i och med att familjen hade dille på kryssningar.
  3. Jag har varit deprimerad tyvärr.. Jag hatar att prata om det, jag kan nämna för folk att jag haft en jobbig period, men att erkänna att det var just en depression är svårt, tror inte ens jag erkänt det för mig sälv än.. Sen så var den kanske inte överdrivet grov, men heller inte lätt att hanskas med kan jag säga, i den perioden gjorde jag mycket jag ångrar. Gick till en psykolog men tillslut sket jag i att gå, orkade inte älta..
  4. Jag har spelat fotboll, det är något jag är "stolt" över, och jag kunde verkligen spelet och jag älskade det, sen att döma på vad alla andra säger så var jag väldigt bra också, själv tycker jag att jag inte var speciellt mycket bättre än någon annan men, vårat lag var grymt bra och vi kom tvåa i dalecarlia cup 2 år i rad (själv fick jag även ett pris för mest världefulla spelare, heheh). Dock mycket i samband med nr3 så blev det väl att jag slutade, tyvärr, att träna gav verkligen resultat och jag var ganska fit ändå!

Turkiet 2013 & Spanien Teneriffa 2015.

Kryssning till Helsingfors i Maj i år & Jag 2013/14?

 

7 - Dagens.

Dagens klädsel - Just nu, jeans & linne, men byter nog till mjukis inom snar framtid.

Dagens humör - Lite småtrött, men allmänt glad typ.

Dagens mående - Halvtung i huvudet, små ont i kroppen.

Dagens att göra - Vara med bebis, matlagning, vardagsgöra helt enkelt.

Dagens roligaste - Säkerligen något jag och Nelly pratade om. 

Dagens bästa - Liam ♥

Dagens sämsta - Ingen mat hemma..

 

 

4 Snygga från Nelly.

Snart är det jul & sen nyår, och då brukar iallafall jag (och troligen många andra)vilja ha lite finare kläder och dom senaste åren har det blivit att jag fastnat för svarta klänningar. Det känns som en svart enkel klänning alltid funkar, vardag som fest! Så jag har börjat kika in på NELLY(<--länk) ibland för att se om jag hittar någon favorit som jag faller för och här nedan ser ni 4 fina, ingen som jag riktigt fastnat för men som jag tycker är riktigt snygga, nummer 4 är min favoo just nu, men har ju ett tag till att kika innan jag "måste" klicka hem någon. Alla ligger under 300kr, jag brukar alltid klicka i "lägsta till högsta pris" och jag är en sån som inte orkar kolla speciellt länge och då hinner jag bara se dom billigare, sparsamt tycker jag!

Nummer 1 - HÄR ~ Nummer 2 - HÄR

 

Nummer 3 - HÄR ~ Nummer 4 - HÄR (Min favoo)